U Domu Crvenog križa na Sljemenu od petka 2.2. do nedjelje 4.2. 2018. godine održan je edukativni kamp za učenike volontere koji su u timu Vršnjačka podrška učenicima i djeci migrantima, u sklopu europskog projekta Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa, u koji je uključena i naša škola.

Na kampu je ukupno bilo  28 učenika volontera iz Dugog Sela, Velike Mlake, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline, Klinča Sela i  Pisarovine. Iz naše škole tu su sudjelovale naše volonterke Lara Petrin, Sara Turkalj, Dora Harambašić, Ema Peršin i Manuela Samardžić u pratnji mentorice Daliborke Turk.

Predavačica Monika Peršin je kroz interaktivne vježbe i edukaciju podučila mlade volontere o načinima učenja, mnemotehnikama koje mogu koristiti prilikom učenja, kako prenijeti znanje svojim vršnjacima te o stereotipima, predrasudama i toleranciji. Između učenja i predavanja bilo je vremena i za snježne radosti.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade RH – Zajedno do EU. Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.