Dana 27. 3. 2018. obilježili smo Međunarodni dan sreće projektnim danom u našoj školi. Projekt su pripremili učenici 5. – 8. razreda i POS sa svojim učiteljima.

Učenici 8. b i 8. c razreda su nam pričali o utjecaju hormona sreće na čovjeka. Pojam sreće kroz povijest predstavili su nam učenici 5. a razreda, a učenici 5.b razveselili su nas recitacijom, igrokazom i pjesmama. Šestaši su čitali svoje sastavke i pjesme na temu sreće, a proveli su i intervju s djecom u DV „Potočić“ te smo kroz video saznali  što je sreća za vrtićance. Još jedan video pripremili su i učenici 7.a razreda koji su intervjuirali učenike i zaposlenike naše škole. Osim toga, oni su proveli istraživanje koliko se sretno osjećaju ljudi s obzirom na dob i spol. Rezultati koje su nam prezentirali bili su zanimljivi, čak i iznenađujući. Učenici 7.b razreda uveseljavali su nas vicevima, a o sreći, srećonošama i poslovicama o sreći pričali su učenici polaznici izborne nastave njemačkog jezika. Dramska skupina izvela je zabavan igrokaz „U potrazi za srećom“. Prvi dio projektnog dana veselo smo završili plesom s učenicima 8.a razreda, i svih koji su se željeli pridružiti, uz njihovu verziju pjesme „Happy“.

Drugi dio projektnog dana odvijao se u sportskoj dvorani gdje su učenici odmjeravali snagu, brzinu i spretnost u dvobojima među razredima. Zabavne igre za učenike je pripremio učitelj TZK-a Milivoj Šikić, a za sam kraj učitelji su odigrali utakmicu metloboja! Natjecanja su bila napeta i zabavna. Svi natjecatelji dobili su čokolade jer, kako su nas naučili osmaši s početka projekta, čokolada zaista usrećuje ljude!

[URIS id=1387]