Završio je učenički proljetni odmor i ponovno smo svi u školskim klupama. No, za neke odmora puno i nije bilo. Nekoliko je učenika tijekom praznika polazilo tečaj brzog čitanja i svaki dan po 5 sati učilo i razvijalo ovu tehniku. Svi polaznici uložili su velik trud, ali su svi i jako zadovoljni onime što su dobili. Na tečaju je bilo dvadesetak polaznika: najmlađe su bile dvije učenice iz 4.b razreda Nicole i Hana; Lara, David i Gabrijel su bili predstavnici predmetne nastave, bilo je i srednjoškolaca, ali i desetak učitelja naše škole. Raznolika ekipa, ali funkcionirali smo odlično!

U popodnevnim satima održavale su se radionice modeliranja gline, 3-D printanja, filcanja vune za početnike koji su si izradili privjeske za ključeve. PŠ Bratina bila je domaćin radionice filcanja vune za „ozbiljnije filcače i filcačice“ koji su se upustili u izrađivanje torbe ili ogrlice.

Napravljeni su glineni kalupi za izradu medalja s imenom naše škole. Osmišljen je logo škole prema ideji uč. Milivoja Šikića. Logo je otisnut na platnene vrećice, a titula „najbrže čupkačice“ viška materijala otisnutog na vrećici dodijeljena je uč. Mirjani Štulhofer, iako su se u ovom poslu iskazale i mnoge druge „čupkačice“!

Radilo se puno i korisno, ali se i družilo, upoznavalo i razgovaralo. Osim samih predmeta nastalih na radionicama i stečenih novih znanja, ostaju nam i uspomene na vrijeme provedeno zajedno.

Na kraju, veeeeliko hvala svestranoj profesorici Kristini Škaler koja je entuzijastično i neumorno vodila sve ove radionice; Robertu, učeniku SŠ „Faust Vrančić“ koji je ovih 5 dana darovao svoje vrijeme i znanje i pomogao u realizaciji radionica te devetogodišnjoj gospođici Lari koja nas je vodila kroz SketchUp program na radionici 3-D printanja i upućivala u tajne filcanja vune.

A što o radionicama kažu polaznici…

“Meni je bilo jako dobro. Moram još usavršavat ovu tehniku, ali bilo je zabavno čitati i nisam mislio da ću to uspjeti u 5 dana savladati.” – Gabrijel, 7.a – tečaj brzog čitanja

“Baš je bilo super!” – Mateo, 7.b – 3-D printanje

[URIS id=1426]