Učenici četvrtih razreda od 4. do 7. lipnja proveli su u Školi u prirodi na Velom Lošinju.

Svoje putovanje započeli smo u ponedjeljak ujutro. Vozeći se do otoka Lošinja promatrali smo i ponavljali znanja stečena o nizinskom, gorskom i primorskom zavičaju, brojili tunele na autocesti i divili se ljepoti Jadranskog mora s palube trajekta. Dani Škole u prirodi počinjali su već u 7 i 30 jutarnjom tjelovježbom. Nakon doručka, koji je bio u 8 sati, slijedile su obrazovne aktivnosti.

Posjetili smo i upoznali pješčani otok Susak, poznat po svojoj narodnoj nošnji . U Miomirisnom vrtu Malog Lošinja upoznali smo mnoge biljke primorskog zavičaja i napravili svoj herbarij sa smiljem, lavandom, lovorom, origanom, kaduljom i ružmarinom. Mnogo zanimljivosti saznali smo u Muzeju Apoksiomena, gdje smo imali priliku upoznati brončani kip Apoksiomena koji je više od dvije tisuće godina ležao na dnu mora u blizini Velog Lošinja. Svoja znanja o dupinima proširili smo posjetom Edukacijskom centru Plavi svijet koji proučava dupine u Jadranskom moru. O prošlosti Lošinja učili smo u Muzeju Kula u Velom Lošinju.

Vrijeme nakon ručka bilo je rezervirano za školu plivanja. Budući da je vrijeme bilo pravo ljetno, u moru su uživali i plivači i neplivači, vođeni učiteljem plivanja. Nakon večere slijedile su igre poput talent showa, šiz-friz, povlačenje užeta, pucanje na gol i na kraju- ples ! Puno smo toga naučili u četiri dana iako nismo sjedili u školskim klupama, a uz to smo se lijepo zabavili!!

                                                               Učiteljice četvrtih razreda

[URIS id=2415]