U subotu, 13. listopada, obilježili smo Dane kruha na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Uz Dane kruha istovremeno su se održavali i Festival meda te Dani gljiva tako da je pisarovinski trg bio ispunjen posjetiteljima. A,  imali su što i vidjeti! Štandovi, koji su okružili trg, bili su puni meda, saća, pekmeza, zimnice s lokalnih OPG-ova, jesenskog domaćeg voća i povrća… Naši školarci dodatno su obogatili tu ponudu krušnim proizvodima koje su i ove godine pekli njihovi roditelji, bake, tete, strine, a možda tu i tamo neki stric ili ujak, tko zna? Bilo je tu puno pomno pripremanih kruhova i pogača, tradicionalnih kolača, gibanica, pita, štrudli – slanih i slatkih. Našao se tu i poneki sir, a i domaća kobasica. Na bogato uređenim štandovima sve se to moglo kušati i ponijeti kućama. Proizvode nismo prodavali, već su posjetitelji ostavljali dobrovoljni prilog za potrebite učenike.

Oko 11 sati krenuo je prigodni program u kojem su svoje mjesto našli naši najmlađi učenici. Sudjelovali su svi učenici razredne nastave iz Pisarovine, Bratine i Donje Kupčine: pjesmom, glumom, recitacijom… Također, sudjelovala je i dramsko-recitatorska skupina učenika 5. – 8. razreda, a učenica Lana P. svirala je na gitari.

Tako smo uz prekrasno vrijeme, dobro raspoloženje i u veselom društvu došli i do kraja programa – proglašenja najboljeg medara Zagrebačke županije. Eto, prirodni šećer na kraju!

[URIS id=2864]