I, tako je stigao naš prvi izlet.

Svjetski dan štednje (31.10.) obilježili smo putovanjem u Jastrebarsko.

Roditelji su se pobrinuli za  sadržaj u ruksaku, Općina nam je financirala autobus. Dobru volju smo imali, kao i lijepo vrijeme.  Fino smo ručali i krenuli brzinom svjetlosti.

Prvo smo posjetili poslovnicu Zagrebačke banke. Tamo smo naučili  što je to piksa i trezor, kako i kuda putuju novci, tko je to osobni bankar i zašto uopće treba štedjeti. Lijepo su nas ugostili, počastili te nagradili prekrasnim poklonima. Sreći nije bilo kraja, a gdje su baloni, tu je i radost.

U blizini se nalazi i Gradski muzej do kojeg smo se došetali. Tamo smo vidjeli štošta, s mnogo interesa pratili što nam govore. Zanimljivo i poučno! Vidjeli smo mnogo… Od skulptura veoma zanimljivih oblika preko slika još zanimljivijih boja.  Štošta nas je zainteresiralo, ruke su se dizale u zrak, pitanjima nikad kraja. Namještaj, posuđe, odjeća, obuća, alati, pribor, karte, fotografije…

Uručili smo i mi našim domaćinima ponešto za uspomenu.  Ovo nam, zasigurno, nije bio posljednji posjet Jastrebarskom; pamtit će nas po lijepom.

Izlet je završen šetnjom do parka, igrom, slatkišima, grickalicama i to sve s prijateljima… Ima li ljepšega?

Nama je bilo ekstra zabavno.

Ponovilo se.

Uskoro.  🙂

 

učiteljica Miliana Škurla

[URIS id=3063]