U srijedu, 4.12.2018. ostvaren je projektni dan „Sveti Nikola“.  Učenici su istraživali život svetog Nikole kroz legende i priče, izrađivali plakat, pisali svoje želje sv. Nikoli i kroz različite likovne radionice izrađivali čizmice i oblikovali sv. Nikolu.

Učenici prvog razreda s vjeroučiteljicom izrađivali su svoju prvu slikovnicu „Sveti Nikola biskup“. Pokrenuli su i akciju“ Učimo darivati“ , u kojoj su počeli sakupljati školski pribor (pisanke, olovke, gumice , bojice…) za svu djecu koja su u potrebi… Plastelinom su oblikovali Nikolin štap . Čizmicu su  prikazali osnovnim i izvedenim bojama pomoću kolaž papira. Za dolazak sv. Nikole uvježbali su recitaciju i pjevali pjesmice.  Sve ih je za trud i marljivost sv. Nikola nagradio slatkišima!!!

U 4. razredu je cijeli dan sveti Nikola bio u prvom planu. Učenici su izradili strip „Kako je sveti Nikola izgubio vreću“, imali su radionicu izrade čizmice i istraživali običaje proslave dana svetog Nikole u različitim krajevima naše domovine. Najuzbudljiviji dio dana bio je kada je sveti Nikola došao u razred! Počastio je učenike slatkišima, a oni su mu zauzvrat obećali da će mu pomoći pronaći izgubljeno odijelo.

Dan je završio zajedničkom priredbom koju je gledao i sv. Nikola. Učenici su pripremili recitacije, igrokaz, pjesmice… Bilo nam je veselo i slatko!!!

[URIS id=3453]