Na poziv Udruge jasličara Jaska iz  Jastrebarskog, koja već dugi niz godina organizira izložbu božićnih jaslica, odazvala se i naša škola. U kreativnu izradu jaslica uključili su se učenici od 5 do 8. razreda pod mentorstvom vjeroučiteljica Smilje Matijević i Đurđice Trputec, te učenici od 1 do 4. razreda Područne škole Bratina pod mentorstvom učiteljice Snježane Skenderović.

Na razini cijele škole izrađeno je ukupno dvadeset jaslica, a u petak 7. prosinca otvorena je 1. izložba jaslica s izloženim radovima učenika naše škole, u prostorijama Turističke zajednice Općine Pisarovina.      Teškim odabirom organizatora, Udruge jasličara Jaska, odabrano je sedam najljepših učeničkih radova koji će biti izloženi u pastoralnom centru Župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom. Otvorenje izložbe je u nedjelju 16.prosinca 2018.godine u 19.00 sati.

Najljepše jaslice prikazane na ovoj izložbi, predstavljat će tradiciju izrade božićnih jaslica jaskanskog kraja na svjetskoj izloži u Rimu. Preostale jaslice učenika naše škole i dalje je moguće vidjeti  u prostorijama Turističke zajednice Općine Pisarovina za radnog vremena, a u utorak 18. prosinca na  Božićnom sajmu u Pisarovini mogu se i kupiti. Kupnjom ovih unikatnih jaslica moći ćete ukrasiti svoje domove uoči Božića.

Đurđica Trputec, vjeroučiteljica

[URIS id=3728]