Stigli smo na pola puta u Croatian Makers ligi! U prosincu je odrađeno 2. kolo natjecanja. Kao i prvo, i ovo je bilo on-line, tako da smo sve odradili u našoj školi – postavili stazu, učenicima predstavili zadatak; oni su programirali robote prema zadatku, a na kraju smo radove snimili i poslali rezultate. Samo natjecanje bilo je zanimljivo kao i prvi put. Učenici su razmišljali o zadatku i kako ga najbolje riješiti. Roboti su vozili, skretali, vrtili se, vraćali, svijetlili i pištali. Ako nisu bili zadovoljni robotovim „ponašanjem“, učenici su prepravljali program dok nisu dobili najbolji rezultat. Ili, dok nije isteklo vrijeme. Natjecanje je trajalo 3 sata.

Objedinjeni rezultati velikogoričkog područja, kojem i mi pripadamo, objavljeni su sredinom siječnja. Naš učenik Petar B., s osvojenih maksimalnih 400 bodova, dijeli 1. mjesto s ostalim najboljim natjecateljima 2. kola. Natjecanje se, osim individualno, boduje i ekipno pa je tako ekipa naše škole napredovala za dva mjesta u odnosu na 1. kolo.

Sljedeće natjecanje održat će se u veljači, u Velikoj Gorici. U tom 3. kolu natjecanja našu školu će predstavljati 4 učenika koji će se natjecati kao jedna ekipa. Za to natjecanje mBot roboti su nadograđeni senzorima za boju, temperaturu i vlagu. Senzore nam je donirala CM liga na edukaciji mentora kojoj su, iz naše škole, prisustvovale Ida Herak i Blanka Špeglić.