U petak, 1. veljače naša je škola bila domaćin Međuopćinske smotre LiDraNo 2019. Važan je to događaj bio za nas pa se taj dan nije održavala nastava kako bismo se u potpunosti mogli posvetiti malim i malo većim glumcima, novinarima i literatima. Oni su sa svojim mentoricama i mentorima došli iz Klinča Sela (OŠ Klinča Sela), Krašića (OŠ “Kardinal Alojzije Stepinac”) i Jastrebarskog (OŠ “Ljubo Babić”), a naravno, i naša je škola imala svoje predstavnike.

U prigodnom programu, za dobrodošlicu svima, svirali su naši učenici, polaznici Tečaja gitare “Gitarissimo” u Pisarovini te Glazbene škole Jastrebarsko. Sve prisutne pozdravila je Mirjana Košarič-Futač, prof., a Tomo Kovačić, načelnik Općine Pisarovina, otvorio je smotru. Slijedio je najljepši dio LiDraNa – pojedinačne i skupne dramske izvedbe učenika. Kazivala se poezija, glumilo, pjevalo, pa čak i sviralo. Bila je prava poslastica gledati ih!

Nakon što su povjerenstva odradila nezahvalni dio posla – izbor literarnih i novinarskih radova te dramskih točaka koje se predlažu na Županijsku smotru, slijedilo je proglašenje i podjela diploma najboljima u svakoj kategoriji. Iz naše škole na Županijsku smotru LiDraNo 2019. koja će se 21.veljače 2019. održati u Dugom Selu (škola-domaćin je OŠ Josipa Zorića) upućuju se:

Lana P., 8. razred – “Moja obitelj”,literarni rad;

Jan R., 7. razred –monolog “Julianova priča”, dramsko-scenski pojedinačni nastup te

dramska skupina 5.– 8. razred – dramska igra “Zid” Nade Iveljić, dramsko-scenski skupni nastup.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama, Danijeli Kordić, prof. i Maji Koščica, prof.!

Svojim dramsko-scenskim skupnim nastupom “U plavom tramvaju na žute točkice” Nade Zidar Bogadi oduševili su nas i nasmijali učenici PŠ Bratina s mentoricom Snježanom Skenderović. Njima želimo više sreće i uspjeha sljedeće godine, kao i Emi P. koja se predstavila monologom “Moja neprijateljica Ana” (samostalni dramsko-scenski nastup) te Luciji P. koja je sudjelovala u literarnom izrazu (literarni rad “Ona”).

Nadamo se da su se svi gosti osjećali lijepo i ugodno u našoj školi.

Našim predstavnicima na županijskoj smotri želimo puno sreće i dobre nastupe!

Blanka Špeglić, šk. knjižničarka

[URIS id=4313]