Početkom 2. polugodišta krenuo je ruksak s knjigama do pisarovinskih obitelji. Zbog malih tehničkih poteškoća kasnili smo s početkom tjedan dana, ali sad smo već punom parom u čitanju. U matičnoj školi u Pisarovini prva je ruksak kući odnijela Angela. Ovo gripozno vrijeme nije ni nju zaobišlo te smo tek danas čuli što se čitalo kod Angele. I, stvarno se čitalo! Petero ukućana sudjelovalo je u projektu. Pa, to je izvrsno, nije li?

                                     

Izvlačenjem brojeva odabrana je druga učenica koja je dobila ruksak na 5 dana – Petra. I, kod Petre se čitalo – čitali su mama, tata, Petrina dva brata i Petra. Bravo za svakog od njih!

Učenice su svima u razredu prepričale tko je iz obitelji čitao koju knjigu i kako im se svidjelo, a na kraju su pročitale svoj sastavak/pjesmicu iz bilježnice dojmova.

U isto vrijeme, u PŠ Bratina ruksak je bio kod Tene i Doroteje. E, tu je bilo dojmova za slušati! “Gregov dnevnik”  oduševio ih je obje.

Knjižničarka: „A, što vam se to točno svidjelo u knjizi?“

Tena i Dorotea: „Sve, ali baš sve!!! Sadržaj, i kako je pisano, i ove ilustracije. I baš je jako smiješno! Najbolje je bilo kad je Greg…“ i onda je krenulo prepričavanje gotovo cijele knjige. Uglavnom, dogovor je pao – u Bratinu putuju i drugi nastavci Gregovih dnevnika! Tena je još čitala i knjigu “Mali meteorolog” i “Bum Tomicu”, a Dorotea je čitala svom malom bratu slikovnicu o krojaču Kastoru. PŠ Bratina ima samo dvije učenice u 3. razredu tako da smo tamo za ovu godinu završili s projektom.

Ruksak s knjigama sada ide u PŠ Donja Kupčina. S čitanjem krećemo sutra!

Blanka Špeglić, školska knjižničarka