Svjetski dan digitalnog učenja obilježili smo aktivnostima povezanim s digitalnim tehnologijama u različitim razredima i predmetima.

U engleskom jeziku učiteljica Maja Knez Vranić ponavljala je sadržaje s učenicima 2. i 4. razreda Kahoot kvizom.

Učenici 5.a razreda su, također, igrali Kahoot kviz ponavljajući i vježbajući informatičke pojmove s knjižničarkom Blankom Špeglić. Nastava informatike nastavila se programiranjem mBot robota s učiteljicom Idom Herak.

Koristeći IKT alate na eTwinning platformi nastavili smo rad na našem projektu “Amazing Croatia“ izradom QR kodova o znamenitostima naše domovine.

Jedan školski dan malo je za sve što smo pripremili pa su učiteljice Maja Knez Vranić, Ida Herak i Blanka Špeglić razne digitalne aktivnosti provodile tijekom cijelog tjedna. U ponedjeljak su održane 3 radionice programiranja mBot robota u sklopu projekta STEM auto koji provodi IRIM. U srijedu su učenici 5. i 6. razreda putem Skypea posjetili SAD, točnije državu Tennessee, i slušali zanimljivo predavanje o utočištu slonova koji su otišli u mirovinu nakon rada u cirkusu ili zoološkom vrtu. Također u srijedu, naši najbolji robotičari bili su na natjecanju Croatian Makers lige u robotici. Natjecanje se održalo u Velikoj Gorici.

Posljednja IKT aktivnost očekuje nas sutra: radionica programiranja micro:bitova s učenicima 4. razreda.

Maja Knez Vranić, učiteljica EJ

i Blanka Špeglić, šk. knjižničarka

[URIS id=4751]