U petak, 22. veljače, naša škola bila je domaćin prvog kruga međunarodnog natjecanja HIPPO.

HIPPO natjecanje je međunarodna olimpijada u poznavanju engleskog jezika na kojoj je prošle godine sudjelovalo  23 500 učenika iz 28 zemalja od čega je 90 učenika ušlo u završnicu natjecanja koja se tradicionalno održava u Lido di Jesolo, u Veneciji.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava.

U našoj školi sudjelovali su učenici od 2. do 7. razreda. Testiranje je provela učiteljica engleskoga jezika Maja Knez Vranić koja je bila i koordinatorica natjecanja.

Natjecatelji su bili podjeljeni u nekoliko kategorija prema uzrastu. Učenici 2. i 3. razreda u kategoriji Hippo Little, učenici 5. razreda u kategoriji Hippo 1, 6. Razred – Hippo 2 i učenice 7. razreda u kategoriji Hippo 3.

Na natjecanju se rješavaju zadaci slušanja i razumijevanja koji se nakon toga šalju organizatorima natjecanja na pregled, a najbolji rezultati sudjeluju u drugom krugu koji će se održati krajem ožujka. Finalno natjecanje održava se u svibnju u Italiji.

Komentari naših učenika:

Dan prije Hippa strah je vladao,

Al’ na kraju test sam dobila i bilo je jako zabavno.

Lagano,malo teško i na kraju smiješno!

Angela Vujanić, 3. razred

 

U petak , 22.2.2019. imali smo Hippo natjecanje iz engleskog jezika. Uz mene je bilo još nekoliko prijatelja iz razreda. Pisanje testa trajalo je jedan školski sat. Neka pitanja su bila lagana i na njih sam brzo odgovorio, a neka su bila i teška.

Gordan Turkalj, 3. razred

S nestrpljenjem čekamo rezultate i nadamo se sljedećem krugu natjecanja!

Maja Knez Vranić, uč. engleskog jezika

Hippo