Danas smo bili domaćini Gradskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanju je prisustvovalo 5 ekipa podmlatka iz osnovnih škola iz Jastrebarskog, Krašića i Pisarovine te 3 ekipe mladih iz SŠ Jastrebarsko. Na otvorenju natjecanja, sve natjecatelje i mentore pozdravila je Dunja Vlašić, ravnateljica GDCK Jastrebarsko, Branka Smolković Cerovski, ravnateljica OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina te Tomo Kovačić, načelnik Općine Pisarovina.

Učenici su pokazali teorijsko i praktično znanje iz pružanja prve pomoći. Sve ekipe uspješno su demonstrirale svoje vještine na (za ovu priliku) ozlijeđenim modelima. Učenike su pripremali mentori iz njihovih škola, a da bi na današnjem natjecanju sve teklo prema pravilima struke, pazili su liječnici i medicinske sestre.

Koordiniranje 8 ekipa po radilištima obavljali su volonteri, naši sadašnji i bivši učenici. Ne samo da se najbolje snalaze po našoj školi, nego je većina njih i sudjelovala na natjecanjima Crvenog križa dok su bili naši učenici.

I onda, najzanimljiviji dio!

Nakon pregledavanja testova i rezultata sa svih radilišta, proglašeni su pobjednici. I ove godine, pomalo već i tradicionalno, među ekipama osnovnih škola, pobijedila je ekipa iz OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina.

Od srca čestitamo mentorici Daliborki Turk i ekipi u sastavu Lucija P., Marija C., David J., Gabrijel P., David S. i Matea C.!

Blanka Špeglić, šk. knjižničarka

[URIS id=4950]