Područna škola Donja Kupčina uspješno je privela ovogodišnji ciklus čitanja samome kraju! Bravo za sve uključene: učiteljicu i sve članove obitelji koji su čitali. Najveća pohvala,ipak, ide samim trećašima koji su se uhvatili ukoštac sa svim knjigama predloženim za čitanje, uz svakodnevne obveze koje imaju.

Danas smo slušali kako je bilo kod Marije. U njenoj obitelji knjige iz ruksaka čitalo je čak sedam članova. E, pa to je baš pohvalno! Ruksak je bio i kod Gabrijela. On nam, nažalost, nije uspio ispričati svoje dojmove jer se razbolio, ali je poslao ruksak u školu. Stigao je ispuniti Bilježnicu dojmova pa smo saznali da se i njemu svidio Gregov dnevnik, a mlađoj braci i seki čitao je slikovnicu o Kastoru. Bravo i za tebe, Gabrijele, i želimo ti brzo ozdravljenje!

Za to vrijeme u Pisarovini se čitalo kod Magdalene. Ona nam je ispričala kako su joj se knjige jako svidjele te da je cijela obitelj uživala u čitanju. Nakon Magdalenine obitelji ruksak se preselio kod Sebastijana. Njegovoj obitelji ovo je već treći puta da sudjeluje u projektu pa su svi već znali o čemu se radi. Čitanja se prihvatila mama (kao i svaki put do sada; Bravo, mama!), Sebastijan i oba brata. Taman je blizu bio rok za lektiru pa se i ona uvukla među knjige iz ruksaka, no, to ne smeta – važno je da se čita!

Blanka Špeglić, šk. knjižničarka