Na poziv Turističkog ureda Općine Pisarovina, u subotu, 22. ožujka sudjelovali smo na proljetnom sajmu „Ususret Uskrsu“. Unatrag nekoliko tjedana svaki slobodni trenutak učiteljice i učenici posvetili su izradi rukotvorina koje su izložili na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Učenici razredne nastave iz Pisarovine, Donje Kupčine i Bratine izradili su preslatke uskrsne ukrase, vijence, pisanice, filcali su vunu i radili cvjetove, ukrašavali posude za cvijeće, izrađivali straničnike od različitih materijala. U knjižnici su učenici 3. i 4. razreda izrađivali vaze i ukrasne jastučnice. Učenici predmetne nastave izložili su proizvode koje su izrađivali s učiteljicama povijesti, kemije, hrvatskog i engleskog jezika te glazbene kulture; bilo je tu mirisnih sapuna, šivanih, platnenih vrećica, uskrsnih vijenaca i ukrasa te magneta s motivima Pisarovine.

Hvala roditeljima koji su u velikom broju posjetili sajam. Na sajmu smo prikupljali dobrovoljne priloge kojima ćemo pomoći potrebitim učenicima.

Proljetni sajam održao se u sklopu obilježavanja Dana narcisa kada se podiže svijest o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Blanka Špeglić,

šk. knjižničarka

[URIS id=5118]