Cijelo ovo polugodište srijeda je bila rezervirana za projekt poticanja čitanja „Čitamo mi, u obitelji svi“. Ruksak s knjigama selio se od obitelji do obitelji učenika 3. razreda. Krenuo je u siječnju i posjetio svaku obitelj koja ima trećaša u Bratini, Donjoj Kupčini i Pisarovini. Ove godine u projektu je sudjelovalo najviše učenika do sada!

Nakon što je ruksak s knjigama bio 5 dana u obitelji, svaki je učenik pred razredom prepričao kako je izgledalo zajedničko obiteljsko čitanje. Knjige u ruksaku birane su tako da budu što zanimljivije svim uzrastima, da potaknu i djecu i starije da ih se uzme u ruke i počne čitati. Ove godine, nakon sudjelovanja u projektu, posudba knjiga u školskoj knjižnici osjetno je porasla kod trećaša. Glavni „krivac“ zasigurno je Greg i njegov dnevnik. Zgode i nezgode ovog dječaka u dnevniku pisanom poput stripa bile su omiljena knjiga većini trećaša. Smiješan i zabavan, a često i pomalo nepromišljen pa čak i nepristojan, Greg je nagovorio učenike na čitanje, a to nam je i bio cilj!

Hvala roditeljima, braćama i sestrama, bakama i djedovima i svim ostalim članovima obitelji koji su se čitanjem uključili u ovaj projekt i bili uzor našim malim čitačima!

Blanka Špeglić, školska knjižničarka

Čitamo mi, u obitelji svi