22 učenika četvrtih razreda od 3. lipnja do 6. lipnja proveli su u Školi u prirodi u Velom Lošinju.

Putovanje smo započeli u ponedjeljak u 7:00 sati. U Veli Lošinj stigli smo u 13:00 sati. Nakon što smo se smjestili, upoznali smo mjesto i prošli obuku neplivača na bazenu lječilišta Veli Lošinj.

Dani Škole u prirodi počinjali su već u 7:30 jutarnjom tjelovježbom, a završavali „Mini discom“ i igrama poput šiz-friza, talent showa i graničara.

Posjetili smo institut „Plavi svijet“ u kojem smo otkrili zanimljiv svijet dupina, upoznali se s njihovim načinom života i naučili kako pridonijeti očuvanju bogatog biljnog i životinjskog svijeta u moru. Nakon „Plavog svijeta“ posjetili smo „Kulu“, dominantnu građevinu u središtu Velog Lošinja koja je grad štitila od gusarskih brodova,  u kojoj je stalni muzejski postav najvažnijih isječaka života iz Malog Lošinja od prapovijesti do današnjih dana. U poslijepodnevnim satima posjetili smo Miomirisni vrt u Malom Lošinju i upoznali biljni svijet primorskog kraja. Posjetili smo i Muzej Apoksiomena, antičku skulpturu staru 2000 godina predstavljenu na suvremen način.

Putovali smo brodom na otok Susak, otok bez automobila na kojem smo upoznali pješčane uvale i imali obuku neplivača. Na povratku s otoka blagoslovila nas je ljepota prirode najljepšim pogledom na dupine koji su skakali uz naš brod.

Sretni i ispunjeni vratili smo se svojim kućama!

 Sanja Milašinčić, Snježana Skenderović i Karla Cetinjanin, učiteljice

[URIS id=5868]