22 učenika četvrtih razreda od 3. lipnja do 6. lipnja proveli su u Školi u prirodi u Velom Lošinju.

Putovanje smo započeli u ponedjeljak u 7:00 sati. U Veli Lošinj stigli smo u 13:00 sati. Nakon što smo se smjestili, upoznali smo mjesto i prošli obuku neplivača na bazenu lječilišta Veli Lošinj.

Dani Škole u prirodi počinjali su već u 7:30 jutarnjom tjelovježbom, a završavali „Mini discom“ i igrama poput šiz-friza, talent showa i graničara.

Posjetili smo institut „Plavi svijet“ u kojem smo otkrili zanimljiv svijet dupina, upoznali se s njihovim načinom života i naučili kako pridonijeti očuvanju bogatog biljnog i životinjskog svijeta u moru. Nakon „Plavog svijeta“ posjetili smo „Kulu“, dominantnu građevinu u središtu Velog Lošinja koja je grad štitila od gusarskih brodova,  u kojoj je stalni muzejski postav najvažnijih isječaka života iz Malog Lošinja od prapovijesti do današnjih dana. U poslijepodnevnim satima posjetili smo Miomirisni vrt u Malom Lošinju i upoznali biljni svijet primorskog kraja. Posjetili smo i Muzej Apoksiomena, antičku skulpturu staru 2000 godina predstavljenu na suvremen način.

Putovali smo brodom na otok Susak, otok bez automobila na kojem smo upoznali pješčane uvale i imali obuku neplivača. Na povratku s otoka blagoslovila nas je ljepota prirode najljepšim pogledom na dupine koji su skakali uz naš brod.

Sretni i ispunjeni vratili smo se svojim kućama!

 Sanja Milašinčić, Snježana Skenderović i Karla Cetinjanin, učiteljice

Škola u prirodi

unnamed (1)
unnamed (3)
unnamed (2)
unnamed (4)
unnamed (6)
unnamed (5)
unnamed (9)
unnamed (8)
unnamed (11)
unnamed (10)
unnamed (12)
unnamed (7)
unnamed (13)
unnamed (15)
unnamed (14)
unnamed (16)
unnamed (17)
unnamed (18)
unnamed (21)
unnamed (20)
unnamed (19)
unnamed (23)
unnamed (24)
unnamed