31.svibnja učenici šestih razreda proveli su terensku nastavu u kontinentalnom dijelu Lijepe nam Naše, nešto istočnije od naše županije- u Podravini, tj. Koprivničko-križevačkoj  županiji.

Povezali smo više sadržaja i više nastavnih predmeta. U Hlebinama, selu naive, posjetili smo rodnu kuću (danas galeriju) Ivana i Josipa Generalića, razgledali njihove likovne radove i upoznali slikarsku tehniku kojom su nastali. Bilo je zanimljivo i upisali smo se u Knjigu dojmova.

U Đurđevcu je slijedio razgled postava i prezentacija u Starom gradu Đurđevcu (podsjećanje na važne povijesne događaje iz vremena Osmanskog Carstva te priča o „famoznom“ đurđevačkom picoku). Najzanimljiviji dio došao je nakon toga: druženje  na obližnjoj farmi s „malim“ Tomicom i njegovim prijateljicama – devama. Osim njih našla se tu i poneka ljama, vijetnamska svinja… E, da smo mogli zajahati koju od njih (deva) na obližnjoj hrvatskoj Sahari- Đurđevečkim peskima- ostvarenje snova bilo bi potpuno. I, da, naša Sahara stvarno  ima pijeska, ali u puno manjoj količini od prave.

Zajednički ručak, također, bio je odličan. Družili smo se uz pune i slasne tanjure, a zatim su slijedile palačinke i kolači. Kud ćeš bolje, kud ćeš slađe.

Na sreću, da bismo doživjeli svu ljepotu i raskoš spomenutih podravskih motiva, poslužilo nas je sunčano i toplo vrijeme koje je zamijenilo dosadnu kišu koja je prije toga danima prijetila (ali nije uspjela!) da nam pokvari sav doživljaj ljepote ovog pitomog i pitoresknog kraja naše domovine.

Danijela Kordić, učiteljica HJ

[URIS id=5926]