U četvrtak, 13.6.2019. godine, u PŠ Bratina održan je Projektni dan “Proljeće u Bratini”. Svi učenici od 1. do 4. razreda OŠ „V. Nazora“ Pisarovina, došli su u PŠ Bratina kako bi zajedno sudjelovali u projektnom danu. Učenici su bili podijeljeni u 4 skupine zanimljivog i tematski odgovarajućeg naziva.

1. razredi – BRODOLOMCI, boravili su u Spomen kući s tematskim parkom Muzej Titanic 100 gdje su poslušali zanimljivo predavanje o muzeju, razgledali muzej i njegov širi prostor. Nakon toga su se bavili zadacima na plakatu te likovno izražavali doživljaje koje su doživjeli kroz priču i sadržaje u muzeju.

2. razredi – VODOMARI, boravili su u prirodi te istraživali vodu stajaćicu, vodu tekućicu i Vodocrpilište Meljin u Bratini. Prilikom obilaska spomenutog uzeti su uzorci vode koji su se kasnije mikroskopom proučavali uz asistenciju Daliborke Turk, prof. biologije i kemije. Proučavanje uzoraka i izrađivanje plakata provedeno je u prostorima Lovačkog doma Lovačkog društva „Srnjak Bratina” iz Bratine, gdje su učenici o istom slušali i predavanje predsjednika društva, Krunoslava Žunca.

3. razredi – PLANERI, boravili su u prostorima oko škole i u školi PŠ Bratina gdje su se bavili planom okolice škole, tlocrtima zgrada u okolici i izradom makete. Obišli su okolicu škole, napravili skicu svih važnijih zgrada i prostora na temelju koje su dalje izrađivali planirano.

4. razredi – POLETARCI, boravili su na prostoru Registrirane površine za slijetanje i polijetanje zrakoplova – aerodromu Bratina. Tamo su prisustvovali predavanju o nastanku samog prostora, razgledavali prostor aerodroma, a po povratku u prostor Društvenog doma Bratina, pored škole u Bratini, učenici su svoje doživljaje i utiske prikazivali crtajući, rješavajući zadatke na plakatu te su od otpadnog materijala izrađivali letjelice.

Na kraju svih zadataka učenici su izložili svoje radove u prostoru dvorišta škole i kratko ih prezentirali.

Svi su se razišli puni pozitivnih dojmova i novih iskustva.

 

[URIS id=6096]