U četvrtak, 6. rujna 2019. godine vesela družina iz 6.b razreda, u sastavu Ivan, Ivano i Veronika, sa školskom knjižničarkom i svojom razrednicom,  zaputila se u Karlovac gdje im se pridružila i učiteljica Engleskog jezika.

Zašto, pitate se?

U Karlovcu se već 15 godina odvija Završna svečanost natječaja “Moja prva knjiga”. Na taj se natječaj javljaju osnovnoškolci koji sami napišu i ilustriraju svoju prvu knjigu. To je dugotrajan i prilično zahtjevan posao, a prošle ga se školske godine prihvatio Ivan D. Njegova zanimljiva i vrlo napeta priča “Čuvajmo okoliš oko nas” je, među više od 400 pristiglih radova, izabrana u kategoriju poticajnih nagrada. Velik je to uspjeh, pogotovo kada vaš prepoznaju članovi žirija – Sanja Pilić i Silvija Šesto!

Ivane, čestitamo!

Završna svečanost nam se jako svidjela. Pogledali smo edukativnu, neobičnu i jako zabavnu predstavu “Jaje” Gradskog kazališta Zorin dom (prema tekstu Zlatka Krilića), poslušali koncert polaznika Glazbene škole iz Karlovca i, na kraju, zapljeskali dobitnicima 1. nagrade. Prije službenog dijela programa, Ivan je dobio svoje priznanje i simboličnu nagradu, a uspjeli smo se i fotografirati s književnicom i omiljenom autoricom brojnih dječjih priča i romana – Sanjom Pilić.

Putem kući u glavama su se rađale ideje za pisanje novih knjiga za ovogodišnji natječaj.

Blanka Špeglić, školska knjižničarka

[URIS id=6402]