Kakva lijepa subota na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini! Sunce, kolači i djeca!

Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u suradnji s Općinom Pisarovina i Turističkim uredom.

Na Trgu su se okupili i predstavili naši školarci. Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama danima marljivo vježbali te danas izveli svoje recitacije, igrokaze i pjesme (predstavili su se i recitatori predmetne nastave). Svaki razred je imao svoj štand s kolačićima na kojem ste mogli kušati razne slastice. Učenici produženog boravka nudili su džem koji su, dan ranije, u školi skuhali i upakirali u teglice kao pravi profesionalci.

Učenici svih razreda, uz pomoć svojih vrijednih mama i tata,  baka, strina i ostalih ukućana, i ove su nas godine oduševili raznovrsnošću kruha i krušnih proizvoda koje su donijeli u školu. Mali dio toga dijelili smo posjetiteljima na Trgu prikupljajući dobrovoljne priloge za potrebite učenike. Na Trgu se predstavila i Školska zadruga “Kupa” sa svojim proizvodima.

Svečanost Dana kruha na početku programa blagoslovio je svećenik. U programu su, osim naših školaraca, sudjelovala i djeca iz Dječjeg vrtića “Potočić” te zbor umirovljenika. Na štandovima su se predstavili lokalni OPG-ovi, a istovremeno se odvijala izložba gljiva. Izvrstan je bio i gulaš od gljiva kojime je sve prisutne počastila Općina.

Punih trbuha i s osmijehom na licima oko podneva smo polako završili današnje druženje.

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka

[URIS id=6563]