OBILJEŽAVANJE 13. TJEDNA PSIHOLOGIJE U JASTREBARSKOM

Prenosimo poziv Kabineta za logopedsku i psihološku podršku “Ježeva kućica” iz Jastrebarskog:

U tjednu od 17.-22. veljače 2018. diljem Hrvatske već dvanaest godina održava se Tjedan psihologije, koji je namijenjen promociji psihološke struke i približavanju djelatnosti psihologa javnosti. U svrhu toga održavaju se brojne radionice i predavanja koje su otvorene za stručnu i opću javnost. Stoga ove godine po prvi put u Klinča Selima, u suradnji sa Udrugom Eduka, želimo u sklopu Tjedna psihologije organizirati besplatne procjene za djecu i odrasle kako bi se javnosti približila psihološka djelatnost i mogućnosti koje postoje u bližoj okolici. U Ježevoj kućici mišljenja smo da je potrebno lokalnu zajednicu upoznati s mogućnostima koje im se u njoj nude te važnosti brige o cjelokupnom, a posebice psihološkom razvoju od najranije dobi. Psihologija nije tabu, nego temelj koji podupire zdrav cjeloživotni razvoj pojedinca.

Rješavati probleme u učenju, raditi na poteškoćama vezanim za sramežljivost, strahove, zabrinutosti, učiti vještine rješavanja problema i donošenja odluka je nešto što možete učiniti i u Jastrebarskom.

PROGRAM

17.00 – 20.00 sati kratka besplatna procjena namijenjena djeci i mladima (spremnost za školu za školske obvezanike, a procjena anksioznosti, depresivnosti, ljutnje, ometajućih ponašanja, samopoimanja za djecu od 8 do 18 godina)

Za rezultate procjene roditelji će ostaviti broj telefona sa željenom preliminarnom procjenom te će imati mogućnost uvida u iste u prostoru Ježeve kućice, naravno besplatno, uz preporuku daljnjeg postupanja.

Postupak procjene u potpunosti je prilagođen djeci, u skladu s njihovom dobi te može biti individualan i grupni, ovisno o dispoziciji koja se procjenjuje.

17.00 – 20.00 info pult mogućnost individualnog savjetovanja i informativnog sastanka s odraslima, na kojem mogu dobiti informacije o tome što se u Ježevoj kućici radi, koji su najčešći problemi s kojima se klijenti javljaju u kabinet, na koji se način radi tretman psihologa te sve ostale informacije o Ježevoj kućici.

Molimo Vas da plakate postavite u vašoj ustanovi kako bi ovaj besplatni projekt, koji se već tri godine provodi u Jastrebarskom, zaživio i na vašem području.

Veselimo se Vašem dolasku!

Ivana Garašić, mag. psych.