U subotu, 22. veljače 2020. u Velikoj Gorici je održano 3. kolo Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini. Nakon dva školska online natjecanja, u ovom, 3. kolu, natjecatelji su svoje robote programirali “na licu mjesta”.

Na natjecanju se okupilo 14 ekipa: 8 mlađih i 6 starijih skupina. Našu školu predstavljala je ekipa u mlađoj starosnoj skupini u sastavu: Gabrijel Z, Josip T., Roko D. i Darin J. Zbog velikog broja učenika, natjecanje se provodilo u školskoj dvorani. U 10:05 sati sve su ekipe dobile zadatak za programiranje. Bilo je uzbudljivo: vrijeme je curilo, programi su se pisali, mijenjali, prilagođavali… Roboti radili ono što su trebali, a ponekad i nešto što baš i nije bilo planirano…

U 12:00 je programiranje bilo završeno te je krenulo bodovanje i mjerenje vremena. Bilo je napeto i neizvjesno, za neke i previše. Naš tim trećaša i petaša pokazao je svoj rad i osvojio 412 bodova. U ovoj jakoj konkurenciji to je bilo dovoljno za 6. od osam mjesta u mlađoj natjecateljskoj skupini u regiji Zagreb 4. Učenike je na natjecanju pratila školska knjižničarka Blanka Špeglić.

Dobrog raspoloženja i zadovoljni cjelokupnim dojmom, vratili smo se kućama. Polako se počinjemo pripremati za posljednje kolo ove školske godine.

Više o Croatian Makers ligi proičitajte na https://croatianmakers.hr/hr/project/preliminarni-rezultati-3-kola-croatian-makers-lige-u-sk-god-2019-20/

Blanka Špeglić, šk. knjižničarka

Natjecanje u robotici