I ove godine u našoj školi organizirali smo natjecanje iz engleskog jezika  HIPPO English Language Olympiad – English Without Borders.

Hippo „engleski bez granica“ je međunarodna organizacija koja promovira engleski jezik te potiče učenike diljem svijeta da se natječu u znanju engleskog jezika te poboljšava suradnju između učitelja. GLOBAL HIPPO ASSOCIATION je neprofitna organizacija osnovana sa svrhom promoviranja važnosti engleskog  jezika i povezivanja djece iz različitih zemalja.

Testiranje je provela učiteljica engleskoga jezika Maja Knez Vranić koja je bila i koordinatorica natjecanja. Nakon prošlogodišnjih odličnih rezultata i ove godine su se djeca rado odazvala na školsku razinu natjecanja koja je održana 21. veljače 2020.

Od 4 Hippo kategorije naši učenici su se natjecali u kategorijama:

  • 3. razred i mlađi – Little HIPPO
  • 6. razred – HIPPO 2
  • 7. i 8. razred – HIPPO 3

Za odlazak na državnu razinu natjecanja (Hippo semi- final) saznali smo, nažalost, već u doba Covid – 19 pandemije. Naši učenici Gabriel Z. (3. razred), Veronika V. i Patricija P. (6 razred) i Sara T. (8 razred) ušli su u sljedeći krug.

Zbog poznatih nam razloga, natjecanje se nije održalo kao što je planirano u Križevcima već on  line. Bilo je to jedno sasvim novo i njima neobično iskustvo, ali su se odlično snašli i sada čekamo rezultate polufinala.

Finale se uvijek održava u Veneciji u lipnju, ali ove godine organizator je odlučio kako će se i završnica natjecanja održati on line. Ništa od Venecije, ali ipak s nestrpljenjem čekamo rezultate!