Na eTwinning projektu „ Let’s travel through Europe“ marljivo su radili učenici 6.-ih i 7.-ih razreda na satovima dodatne nastave iz engleskog jezika.

Cilj projekta je bio otkriti Europu, a posebno mjesta u Europi iz kojeg dolaze partnerske škole i stvaranje zajedničke e-knjige.

Na samom početku u listopadu predstavili smo svoju školu i sudionike projekta prijateljima  iz ostalih zemalja. U isto vrijeme nastale su zanimljive igre i kvizovi o zastavama i glavnim gradovima zemalja sudionika projekta.

U studenom smo radili na logu projekta i maskoti svake države. Našu maskotu izradio je Jakov P. Ovo je naša maskota, roda. Odjevena je u dres naše reprezentacije poznat diljem svijeta i ima kravatu koja je izumljena u Hrvatskoj.

Maskota projekta

U prosincu smo izrađivali čestitke za naše prijatelje iz Turske, Grčke, Rumunjske, Francuske, Italije Češke i Bugarske.

Na red je došla i tradicionalna kuhinja zemalja partnera. Učenici su zajedno odlučili koje ćemo hrvatske specijalitete predstaviti i nakon toga je recepte trebalo prevesti na engleski jezik te postaviti u on line knjigu .

U veljači smo stvarali zajedničke akrostihove, a u ožujku smo radili na zajedničkom rječniku. Na projektu je bilo puno teže raditi kada smo prestali ići u školu i pratili nastavu on line. I naše prijatelje je zadesila slična priča pa smo svi zajedno nastavili rad na projektu od kuće.

Na red je došla i naša zajednička e knjiga. Mi smo predstavili Zagreb, naš glavni grad, Dubrovnik i Plitvička jezera.

Veselimo se završetku projekta kada ćemo vidjeti naš zajednički rad koji je povezao škole iz različitih dijelova Europe.

Maja Knez Vranić, učiteljica engleskog jezika