Naša škola nastavlja aktivno sudjelovati u eTwinning zajednici. U novu školsku godinu ući ćemo s nekoliko eTwinning projekata. Naš projekt Amazing Croatia 2020 odobren je i krećemo u novu avanturu, ovaj puta sa školom partnerom iz Turske. Turski partneri već su nam poznati i surađivali smo s njima na projektu Let’s Travel Through Europe. Svidjela im se naša ideja i žele učiti o ljepotama naše domovine.

Priključili smo se i u nove projekte.

Jedan od njih je “L@ngu@ges4all” u kojem sudjeluje 43 učitelja iz 20 zemalja. Cilj projekta je poboljšati kod učenika  jezične vještine uz korištenje web 2.0. alata. Tijekom projekta surađivat ćemo sa školama partnerima i stvarati zanimljive aktivnosti koristeći engleski jezik za komunikaciju i različite alate za nove i zanimljive aktivnosti.

Projekt RACE je skraćenica od “Ready for ACtion in English”. U ovom projektu, stvarat ćemo digitalne igre koristeći različite web alate, a sve u svrhu poboljšanja jezičnih kompetencija naših učenika. Kroz igre nastale u projektu učenici će vježbati sve četiri vještine u  engleskom jeziku – čitanje, pisanje, slušanje, govorenje. Na kraju projekta sve igre ćemo objediniti u  e-knjigu igara.

Maja Knez Vranić,

učiteljica engleskog jezika