Volonterska akcija uspješno je realizirana tijekom prošlog tjedna u suradnji s Volonterskim centrom Kupa i Udrugom sv. Martin iz Pisarovine.                                                                

Aktivno su se uključili učenici od 5.do 8. razreda naše škole, a priključili su se i učenici razredne nastave. Učenici su donijeli korisne namirnice i higijenske proizvode koji će, nadamo se, poslužiti starijim osobama i socijalno ugroženim obiteljima na području Pisarovine. Pridržavali smo se svih preporuka epidemiologa te pazimo na očuvanje zdravlja. Rad smo organizirali u grupama, tako da su zajedno radili učenici iz istog razrednog odjela pa iz ostalih razrednih odjela (koristili su maske za lice i dezinficirali ruke).

Učenici su se rado odazvali i pomogli u pakiranju i prenošenju donesenih namirnica. Dobrovoljno su se javljali – spremni su pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Volonterski centar Kupa organizirat će radionicu na temu volontiranja i važnosti volontiranja u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Kad su sve spakirali i predali djelatnicama Udruge sv. Martin, volonteri su se počastili donacijom Volonterskog centra Kupa – slatkišima i sokovima.

Zahvaljujemo svim učenicima i učenicama na donacijama, kao i njihovim roditeljima koji podržavaju ovakve vrijedne akcije i uče djecu da treba pomagati.

VOLONTIRANJE – VAŽNA DRUŠTVENA MREŽA !

Slogan ovogodišnje kampanje uspješno je ostvaren i u našoj sredini. Ponosni smo na naše učenike !

Dobro je što ste tu.

Hvala što ste tu.

                                                                                       Pedagoginja :

                                                                                           Vinka Tarabene

[URIS id=8688]