Da, da, da…nije lako biti izumitelj – zaključili smo svi. Koliko toga su samo trebali znati. Kotač, vatra, auto, pa zatim padobrani, penkale, avioni, ukusni začini… Sve je to netko osmislio kako bismo mi danas u tome uživali!

Dvodnevni projektni dani bili su nam jako interesantni.

Prvi i drugi razred započeli su prezentacijom koja ih je navela na razmišljanje o tome zašto uopće ljudi izmišljaju i stvaraju izume i kakav bi svijet bio bez nekih izuma. Posebna magija nastala je kad su zamračili učionicu i pomoću mobitela i komada plastike stvorili vlastiti hologram. Zamišljate si? U mraku, nema veće sreće!

Treći i četvrti razredi proučili su pisaću mašinu, vidjeli su kako su izgledale kroz povijest i najslađe, isprobali su na njoj pisati. Uspjela se i dva puta pokvariti, pa smo brzo zaključili da je zbog toga moralo nastati nešto kvalitetnije. A one sada krase muzejske i tavanske prostore.

Svi zajedno smo stvarali svoje vlastite izume. Razmišljajući i crtajući došli smo do veoma zanimljivih ideja tako da se nemojte čuditi ukoliko jednog dana netko od malih boravkaša postane veliki izumitelj.

Voditeljice izumiteljskih timova: Ivana Horvatić Drešar i Miliana Škurla

[URIS id=8907]