Tijekom adventa učenici 3.a i 3. b razreda sudjelovali su u projektu poticanja čitanja. Projekt se od provodio uz pomoć digitalnih alata tako da nas ni izolacije ni nastava na daljinu nisu ni malo ometali. Učenici su svakodnevno dobivali po jednu pjesmicu koju su trebali naučiti čitati. Izražajno čitanje snimali su i svoje snimke slali knjižničarki. Za provođenje ovog projekta učenici su se upoznali s alatom Wakelet, a samostalno su se naučili raditi u alatu Flipgrid u kojem su osim samog čitanja, izrađivali različite pozadine i dodatke kojima su ukrašavali svoje snimke. Bilo je zaista odličnih kombinacija!

Kako smo se još u studenom dogovorili, najaktivniji učenici bit će proglašeni pobjednicima, a u školi će ih dočekati nagrada za njihov trud.

U 3. a razredu najaktivniji čitač bio je Stjepan. Osim aktivnosti, Stjepan je jako lijepo naučio čitati sve zadane pjesme. U popis nagrađenih ulazi i Krunoslav, s malo manjim brojem snimaka, ali dovoljnim da i on zasluži veliku pohvalu!

U 3.b razredu bilo je puno više snimaka i učenika koji su poslali maksimalan broj videa. U ovom razredu svoju je nagradu zaslužilo troje učenika. To su Lena, Viktor i Viktoria. U snimkama se osim čitanja, redovito i pjevalo, pozadine su bile maštovite i vesele, a ponekad je sve bilo toliko zabavno da su se i čitale iste pjesme više puta. Bravo, djeco!

Odmorite se i „napunite baterije“ tijekom praznika i vidimo se u siječnju!

Blanka Špeglić

školska knjižničarka