Međuopćinska razina smotre LiDraNo 2021. održana je danas, 11. veljače 2021. Domaćin je bila OŠ „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, a na smotri su se predstavile i tri naše učenice iz 4. razreda. Sve su nastupale u kategoriji dramskog stvaralaštva i to u pojedinačnom scenskom izrazu. Kao i na školskoj razini, sve su bile zaista sjajne! Ovaj put to su potvrdili i članovi Povjerenstva (učitelji iz škola u Jastrebarskom, Klinča Selima, Krašiću i Pisarovini) koji su ih prosuđivali. Mi, članice povjerenstava iz Pisarovine, sve smo ih odslušale u jednom dahu!

Naše „glumice“ predstavile su se na sljedeći način:

Katja R. kazivala je pjesmu Grga Čvarak. Prema riječima predsjednice Povjerenstva, ovo je bila jedna od boljih izvedbi Grge Čvarka koju su tijekom proteklih godina čuli na LiDraNu. Bravo, Katja!

Ana T. predstavila se monologom “Snježna sestra” spisateljice Maje Lunde. U svom nastupu bila je sigurna, samouvjerena i zrela. Ana je vladala tekstom i oduševila sve slušatelje. Bravo, Ana!

A, Magdalena V. … za nju nema riječi kojima se može opisati što je danas napravila. Ali, pokušat ćemo. Magdalena se predstavila scenskom igrom u kojoj je sama utjelovila tri različite uloge. Radi se o adaptaciji epizode dramske serije Gruntovčani, a glumila je Regicu i Presvetlog. Na savršenom kajkavskom narječju, uz izmjenu rekvizita kod svake promjene lika, prisustvovali smo svađi Regice i Presvetlog oko meje i oko puta kojim se ide u Regičine i Dudekove gorice. Komično, napeto, profesionalno, a opet, u Magdaleninoj originalnoj izvedbi, istovremeno i presimpatično. Bravo, Magdalena!

U scenskom pojedinačnom izrazu predstavila se i jedna učenica iz OŠ „Ljubo Babić“ Jastrebarsko. Prema pravilima, za županijsku smotru predlažu se ukupno dvije točke. Odlukom Povjerenstva to su točke koje su izvele naše učenice:

Ana T. i Magdalena V.!  Čestitamo vam, drage naše četvrtašice!

Mentorica učenicama je njihova učiteljica Martina Palčić. Čestitke i mentorici, naravno!

Online Okrugli stol za sve izvođače – slušaju se komentari
Povjerenstva i prijedlozi za županijsku razinu

Novo normalno uguralo se u sve sfere školovanja pa i u učenička natjecanja i smotre. Današnja smotra održana je online, putem video poziva. Improviziranje pozornice u učionici informatike, namještanje kamere, provjere zvuka – sve to dodalo je dodatnu dozu napetosti i uzbuđenja (a možda i nervoze, pogotovo kod odraslih članova😊). No, na kraju svega, ipak, zaključujemo: bilo nam je jako lijepo i sretni smo što nam se škola ovako uspješno predstavila!

Zašto nema više fotografija? Odgovor potražite u prethodnom odlomku…

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka