Proljetna škola održala se u organizaciji Hrvatskog pedagoško – književnog zbora (HPKZ), te suorganizatora, Agencije za odgoj i obrazovanje i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnjoj Proljetnoj školi učitelja i odgojitelja u Opatiji prisustvovale su i učiteljice naše škole zajedno s još dvjestotinjak prijavljenih učitelja i odgojitelja iz cijele Hrvatske. Učiteljice Marija Dujmović, Irena Solenički i Irena Cindrić su prisustvovale skupu, ali su na istom i prezentirale svoje primjere prakse koji su odabrani od strane HPKZ – a. Na skupu je održano mnogo poticajnih predavanja te su prezentirani odlični primjeri prakse.

 Predavanja su održali priznati predavači s naših fakulteta. Neki od njih su  doc. dr. sc. Martina Kolar Billege, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; mr. Đurđa Kulušić, Agencija za odgoj i obrazovanje; doc. dr. Jelena Pavičić Vukičević, HPKZ, doc. dr. sc. Marijana Togonal, Hrvatsko katoličko sveučilište; Igor Rukljač, mag. prim. educ., Agencija za odgoj i obrazovanje te izv. prof. dr. sc. Predrag Pale, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Prisutni su imali prilike čuti novosti koje nude neke od izdavačkih kuća, a održano je i predstavljanje knjige Digitalno učenje u razrednoj nastavi autora Igora Rukljača i Ivane Jurjević Jovanović, u kojoj su svoj doprinos dale i učiteljice te stručne suradnice naše škole Ksenija Mohenski, Hana Milunović i Blanka Špeglić.

Cjelokupni skup, svi primjeri prakse i radionice održane su u više dvorana i uz poštivanje epidemioloških mjera. Svi koji su prisustvovali skupu kućama, svojim školama i vrtićima vratili su se obogaćeni novim iskustvima i znanjima koja će moći prenositi dalje i koristiti u svakodnevnoj praksi.

Učiteljice:

Marija Dujmović,

Irena Solenički

i Irena Cindrić

[URIS id=10117]