Kao eTwinning škola, u novu školsku godinu ulazimo s novim projektima. Učiteljica Engleskog jezika, Maja Knez Vranić, sa svojim učenicima 5-ih i 8-ih razreda sudjelovat će u nekoliko projekata.

1. European Languages – A Bridge for Cultural Diversitiy

Europski dan jezika učenici 5-ih razreda obilježit će nizom aktivnosti u ovom zanimljivom projektu. U projekt je uključeno 120 učitelja iz cijele Europe. Učenici će se na početku projekta predstaviti svojim vršnjacima, izrađivati će I pisati  razglednice na materinjem I engleskom jeziku školama partnerima. Sudjelovat će u video pozivima 23. rujna. Uspoređivat će jezike drugih partnera I tražiti sličnosti sa svojim jezikom.

2. eTwinnventors are on the stage

Ovaj projekt bavi se izumima I izumiteljima. Učenici će nizom zanimljivih aktivnosti istraživati o najvećim izumiteljima I njihovim izumima te zajedničkom suradnjom s ostalim školama partnerima kreativno predstaviti svaki zadatak. Sudjelovat će u video pozivima I online kvizovima. Završni zadatak biti će zajednička e knjiga o izumiteljima.

3. The Stolen Necklace

Riječ je o projektu kreativnog pisanja koji se temelji na upoznavanju novih zemalja i kulture kroz zajedničku priču. Putovat ćemo u zemlje kroz tajanstvenu i smiješnu detektivsku priču u potrazi za ogrlicom koja je ukradena iz eTwinning muzeja. Tražiti ćemo ukradenu ogrlicu a istovremeno  putovati po svijetu i učiti o drugim zemljama s našim detektivom.

4. Reading books is love

Organiziranjem čitalačkih aktivnosti u ovom projektu cilj nam je kod učenika potaknuti ljubav prema knjizi. Učenici će tijekom projekta pročitati dvije knjige koje će sami odabrati na početku projekta. Tijekom čitanja radit će na zajedničkim zadacima svih škola partnera a završni zadatak biti će zajednička e knjiga.

Maja Knez Vranić, učiteljica engleskog jezika