Veselo je bilo u nedjelju, 26. rujna 2021., u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje se održala manifestacija Etno Pisarovina.

Predstavili su se KUD „Magdalena iz Donje Kupčine i mladi tamburaši koji uče svirati u sklopu projekta „Izvor znanja“, a sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Pisarovina, Tomo Kovačić. Program je vodila naša učenica Magdalena V., a u tome joj je „pomagao“ glavom i bradom Siniša Cmrk, koji je osmislio natjecateljski dio ovog događanja. Mi stariji znamo da ime Siniše Cmrka odmah asocira na dječji smijeh, navijanje, uzbuđenje i zabavu. Tako je bilo i ovaj put. Djeca iz OŠ „Vladimir Nazor“ Pisarovina, OŠ Brezovica i Dječjeg vrtića „Potočić“ iz Pisarovine natjecala su se u starim dječjim igrama koje su za ovu prigodu dobile novo ruho. Bacale su se potkove, kolcem se gađalo drvo nalik kozi koje je trebalo „prehititi“, pisma su se nabacivala na pripremljene stalke, a svjetsku premijeru imala je igra „Pisma iz Pisarovine“. Ova štafetna igra uključivala je timski rad šestero djece, od vrtićke do starije osnovnoškolske dobi, a od rekvizita su bili potrebni, naravno, pismo, ali i: stari prozor, čamac s obližnje Kupe, bicikl iz Hrvatske pošte i – konj! Da, da, dobro ste pročitali i ako niste bili prisutni u Donjoj Kupčini da ovo vidite uživo, puno ste propustili!

Uz ovakve igre, navijanja nije nedostajalo, ali ipak je prevagnuo smijeh i zabava pa se na kraju odlučilo da su pobjednici svi zajedno bez obzira na sreću, brzinu i osvojene bodove. Kolače, palačinke i finu kapljicu mogli ste kušati kod KUD-a „Bratinečko srce“ i lokalnih OPG-ova koji su izlagali svoje proizvode.

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka

Etno Pisarovina