U našoj školi svake godine obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zbog epidemiološke situacije posljednje dvije godine u školi nismo imali zajednički program, već su se pripreme i druženja odvijali isključivo unutar razrednih odjela.

Učenici razredne nastave pripremali su se za današnju manifestaciju na Trgu. Cijeli su se tjedan uvježbavale recitacije i pjesmice, izrađivali ukrasi te donosili jesenski plodovi.

[URIS id=10444]

Područne škole, također, su bile jako vrijedne. Mijesilo se i peklo, mirisi su mamili izdaleka, a svi prostori u školi bili ukrašeni prigodnim plodovima i jesenskim motivima.

[URIS id=10454]

Učenici predmetne nastave svoj su doprinos dali donošenjem raznih vrsta kruha, kuglofa, peciva, kiflica, slanih i slatkih savijača, pita… Kolača je bilo u svim učionicama na izbor! Svaki razred izabrao je i složio dio krušnih proizvoda koji se danas mogao vidjeti na Trgu. Ostatak su među sobom i učiteljima podijelili tijekom petka u školi. To su već velika djeca i puno toga su sami napravili, no sigurno su se uključile i mame, tate, bake, seke i pripomogli u izradi ili pakiranju. Hvala puno svima, svake godine nas oduševite!

Sve što smo pripremili danas ste mogli vidjeti i čuti na Trgu u Pisarovini. Učenici 1. – 5. razreda iz matične škole u Pisarovini i iz područnih škola u Bratini i Donjoj Kupčini recitirali su i pjevali pjesme o kruhu, plodovima zemlje ili jeseni. Istovremeno, na lijepo dekoriranim štandovima održavala se prodaja pripremljenih učeničkih proizvoda. Prodaja je humanitarnog karaktera te će prihod biti utrošen na potrebe učenika slabijeg imovinskog stanja.

[URIS id=10469]