Naši eTwinning projekti napreduju po planu.Sve aktivnosti u projektu „European Languages – A Bridge for Cultural Diversitiy” su završene i polako se pripremamo  za oznaku kvalitete .Bilo je vrlo zanimljivo surađivati sa školama partnerima a učenicima 5-ih razreda to je bio prvi projekt.

eTwinnventors are on the stage – U listopadu smo započeli sa projektnim aktivnostima. Učenici su se predstavili u alatu Flipgrid. Izrađivali smo logo projekta i zajedničkim glasanjem svih partnera odabrali najzanimljiviji – NAŠ LOGO – Jako smo ponosni!

U studenom  učenici su promišljali o najboljim izumima ikada u alatu Mentimeter. Izrađivali su WordArt na temu izuma I izumitelja. Odabrali smo i našu maskotu – Quizzija.

Reading Books is Love – Na početku projekta učitelji su putem video poziv odabrali projektne aktivnosti i podijelili zadatke. U rujnu smo predstavili našu školu u Sway – u. Učenici su se predstavili koristeći alat Padlet. Roditelji su potpisali suglasnosti učenicima za sudjelovanje u projektu. Održali smo webinar s učenicima te je odlučeno kako ćemo čitati Malog princa i Hachiko – priča o psu.

The Stolen Necklace – Projekt smo započeli predstavljanjem škola partnera kratkim videom, učitelji i učenici predstavili su se u alatu Padlet. Izradili smo igru u jigsawplanet te su ostali partneri u projektu slagali puzzle s našom zastavom. Roditelji su potpisali suglasnosti za sudjelovanje učenika u projektu.U listopadu smo se bavili kodiranjem i sudjelovali u aktivnostima u sklopu Europskog dana kodiranja. Učenici su naučili što su to binarni brojevi i pisali riječi koristeći binarnu abecedu.

Maja Knez Vranić, učiteljica engleskog jezika