Sutra obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Tim povodom danas je našu školu posjetio gospodin Zoran Lojdl, jedan od najmlađih branitelja Vukovara, grada u kojem je proveo svoje djetinjstvo.

O svojim iskustvima i događajima koji su se zbivali u to vrijeme u Vukovaru, o uvjetima života u skloništima i na ratištu, o ljudima koji su ostavili traga u ratnim godinama njegovog života, ali najviše o ljudskosti, prijateljstvu, opraštanju, vjeri u sebe i u bolju i smisleniju budućnost pričao je učenicima 5. – 8. razreda. Vrlo iskren i spontan u svom govoru, gospodin Lojdl, koji našu školu u Pisarovini posjećuje već četvrti puta, uvijek uspije pridobiti pažnju svojih slušatelja i prenijeti na njih svoje emocije.

Radi epidemiološke situacije predavanje se prenosilo iz školske knjižnice, a učenici su ga pratili iz svojih učionica putem ekrana u razredima. Na kraju predavanja slijedila su učenička pitanja, a potom su se zainteresirani učenici mogli i upoznati s današnjim gostom u dvorištu škole.

[URIS id=10637]

Tijekom ovog tjedna Vukovar je bio česta tema na nastavi, a danas su svi učenici sa svojim učiteljima palili lampione pred školom. Kupnjom Vukovarskih lampiona poduprli smo djelovanje vukovarskih udruga koje skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju te svim potrebitim građanima Vukovara.

Današnje predavanje, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kao i komunikaciju i nabavu vukovarskih lampiona za učenike i djelatnike škole, organizirao je i proveo učitelj povijesti i geografije Igor Baldassi.

Radovi učenika 5. razreda

[URIS id=10621]

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka