Učenici 3.a razreda mjesec siječanj posvetili su knjizi “Vlak u snijegu”. Kroz igru asocijacije ušli su u tjedan druženja s tom djeci zanimljivom knjigom. Izvlačili su osobine glavnih likova i pridružili liku kojem pripadaju. Zatim su se podijelili prema bojama u skupine. Svaka skupina dobila je pitanja na koja su trebali pronaći odgovor. Nakon toga je zadatak bio svoja pitanja iz grupe postaviti nekoj drugoj skupini i procijeniti točnost odgovora. Na kraju smo proglasili kao pobjednika- narančastu skupinu koja je na sva pitanja suprotne skupine točno odgovorila. Nakon toga su u skupinama razvrstavali redoslijed događaja. Drugi dio sata odnosi se na rješavanje problemskih pitanja vezanih za samu knjigu. Sat smo završili kratkom samoprocjenom pročitane knjige.

Druga dva školska sata posvetili smo gledanju igranog filma. Razred smo pretvorili u kinodvoranu. Na ulasku u učionicu učenike su dočekale ulaznice, kokice i sok. Djeca su bila uzbuđena i sretna. Vrlo su pažljivo pratila film i izjavila da im je ovo najdraži tjedan nakon praznika. Kasnije smo uspoređivali sličnosti i razlike između same knjige i filma.

Tjedan smo zaokružili pjevanjem pjesme “Himna zadrugara” na satu glazbene kulture te ilustraciji naslovnice knjige “Vlak u snijegu” na satu likovne kulture.

Ksenija Mohenski,

učiteljica RN

[URIS id=11066]