Učenici naše škole bili su pozvani da se uključe u izradu likovnih i literarnih radova na temu – „Tko je za mene Stepinac?“. Pozivu se odazvalo osmero naših učenika od 4. do 8. razreda. Ena Jušinski i Marko Maretić, 4.razred;  Ana Antolčić i Sara Zvonar, 6. razred; Mihaela Peršin, 7. razred i iz 8. razreda Magdalena Matas, Nicole Jašarević i Lorena Pucak.

Izložba likovnih i literarnih radova koju organizira Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ Budaševo ove je godine postavljena u sjedištu Sisačke biskupije u sisačkom Velikom Kaptolu.

Izložba je dio manifestacije „Stepinčeva večer“ posvećene blaženom Alojziju Stepincu.

Na natječaj „Tko je za mene Alojzije Stepinac?“ pristiglo je 25 literarnih radova u 3 kategorije (srednje škole, viši razredi osnovne škole i niži razredi osnovne škole) i 80 likovnih radova u tri iste kategorije.

Događaj otvorenja okupio je djecu sudionike natječaja, njihove mentore i obitelji koje su ih došle podržati. U ime naše škole izložbi je nazočila vjeroučiteljica Smilja Matijević.

U uvodnom dijelu svečanosti okupljenima se obratila Ljiljana Slunjski, predsjednica Udruge te zahvalila što kroz svoje likovne i literarne aktivnosti promiču lik i djelo blaženog Stepinca.

Okupljene je pozdravio i sisački biskup Vlado Košić koji je iskazao zadovoljstvo što je ova izložba prikazana u prostoru Sisačke biskupije i to uoči 10. veljače , blagdana našeg nebeskog zaštitnika blaženog Alojzija Stepinca. Blaženik je suzaštitnik naše biskupije, a slavi ga i čitava Crkva u hrvatskoj domovini i u svijetu.

Uslijedilo je proglašenje rezultata literarnog dijela natječaja na koji su pristigla 25 literarna rada. U povjerenstvu, koje je pregledalo pristigle radove, bili su Željko Maljevac , glavni urednik nST – a;  Iva Dužić – spisateljica i Dubravka Granulić – nastavnica hrvatskog jezika.

Rezultati literarnog dijela natječaja:

KATEGORIJA VIŠIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

  1. MJESTO  MAGDALENA MATAS, 8.a, OŠ „VLADIMIR NAZOR“ PISAROVINA,

                 MENTORICA: SMILJA MATIJEVIĆ

  • MJESTO  NICOLE JAŠAREVIĆ, 8. a, OŠ „VLADIMIR NAZOR“ PISAROVINA,

                 MENTORICA: SMILJA MATIJEVIĆ

  •  MJESTO MIHAELA PERŠIN, 7.b, OŠ „VLADIMIR NAZOR“ PISAROVINA,

                 MENTORICA: SMILJA MATIJEVIĆ

Rezultati likovnog dijela natječaja:

KATEGORIJA VIŠIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

3.MJESTO   ANA ANTOLČIĆ, 6. b, OŠ „VLADIMIR NAZOR“ PISAROVINA,

                     MENTORICA: KAROLINA HORVAT

Učenice su primile simbolične nagrade i zahvalnice za sudjelovanje u ovom natječaju, kao i njihove mentorice.

Smilja Matijević, vjeroučiteljica

[URIS id=11220]