Erasmus+ program nudi velike mogućnosti edukacije učitelja kroz strukturirane tečajeve i jobshadowing. Hrvatska Agencija za mobilnost i programe Europske unije već tridesetak godina podupire i kroz EU fondove u potpunosti financira edukacije učitelja na kvalitetnim tečajevima ili jobshadowing aktivnostima.

U našoj školi u tijeku je drugi Erasmus+ projekt “Uključi, poboljšaj, internacionaliziraj se” u sklopu kojeg su učiteljica engleskog jezika i školska knjižničarka u svibnju 2022. sudjelovale na tečajevima o novim strategijama u poučavanju engleskog jezika te o vještinama potrebnima za stvaranje pozitivnog školskog ozračja i motiviranje učenika. Prema primjerima iz prakse te kroz praktični rad s digitalnim alatima i izvornom stvarnosti, učiteljice su stvarale vlastite nove sadržaje koje će primjenjivati u radu s učenicima.

Tečajevi su se održali u Barceloni, u Španjolskoj.  Trajali su 6 dana, a nakon vrlo intenzivnih 5 sati rada s kolegama iz cijele Europe i uz vrhunske profesionalce koji su vodili aktivnosti, ostatak dana bio je slobodan za upoznavanje ovog predivnog grada. 

Blanka Špeglić, školska knjižničarka i Maja Knez Vranić, učiteljica engleskog jezika

U organiziranom razgledu grada s kolegama s tečaja