Naša školska eTwinning zajednica svake godine je sve bogatija i mnogobrojnija novim učiteljima i učenicima. U školskoj godini 2022. / 2023. sudjelujemo u mnogobrojnim eTwinning projektima. Prelazak na novu platformu nije nas obeshrabrio te učenici od samog početka marljivo rade na zadacima.

Učiteljica Engleskog jezika, sa učenicima 5-ih i 6-ih razreda i školskom knjižničarkom sudjeluje u nekoliko projekata:

  1. All about us in grade 5 – U projektu će sudjelovati učenici 5-ih razreda.Projekt prati kurikulum engleskog jezika te će se učenici baviti temama koje obrađuju na redovnoj nastavi .Tijekom projekta učenici će raditi na jednostavnim I zanimljivim zadacima koristeći mnogobrojne IKT alate. Zajedno će surađivati sa ostalim projektnim partnerima I raditi na poboljšanju svojih jezičnih vještina.
  2. We learn about the traditions and legends of European countries – Sudjelovati će učenici na dodatnoj nastavi iz Engleskogjezika Razmjenjivat ćemo informacije, fotografije, video zapise i opise kulturne baštine zemalja partnera. Pokušat ćemo neke aktivnosti prenijeti u našu školu i podijeliti svoje dojmove. Projekt će trajati mjesec dana.
  3. Christmas travel around Europe – Sudjeluju učenici 5 – ih razreda. Projekt traje do kraja kalendarske godine. Razmijenit ćemo digitalne i tradicionalne čestitke, pisati o Božićnim običajima našega kraja i pjevati tradicionalne pjesme.
  4. Yummy eaTwinning Restaurant- Sudjeluju učenici koji pohađaju dodatna nastavu iz Engleskog jezika. Riječ je o projektu koji se temelji na razvijanju poduzetničkih vještina učenika i podizanju svijesti o zdravim prehrambenim navikama stvaranjem vlastitog imaginarnog restorana. Učenici će kreirati njegov naziv, logo i biti zaposlenici restorana. Svaki tjedan će imati svoj jelovnik zdrave hrane s posebnim tradicionalnim receptom. Ovim projektom cilj nam je razvijanje poduzetničkih vještina učenika kao i podizanje svijesti učenika o zdravoj prehrani, tjelesnom vježbanju, osobnoj higijeni i zdravim prehrambenim navikama.
  5. eTwinWorld Travel Agency – Na projektu će također raditi učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika. Riječ je o Projektu u kojem studenti stvaraju svoju turističku agenciju i planiraju putovanja za svoje klijente. Studenti vode svoje klijente na izlet i pomažu u odabiru pravog mjesta, vremena i prijevoza te procjenjuju troškove. Cilj projekta je omogućiti studentima da iskuse poduzetništvo dok stvaraju svoju agenciju i uče o različitim zemljama i kulturama te predlažu putovanja svojim klijentima. Na kraju Projekta izradit ćemo knjigu memoara iz iskustava kupaca tijekom putovanja oko svijeta te brošuru i putopis za suradnju.Veselimo se novim eTwinning pustolovinama!

Veselimo se novim pustolovinama!

Maja Knez Vranić, učiteljica engleskog jezika

i Blanka Špeglić, školska knjižničarka