Projekt „Naslikajmo priču“ provodi se u Zagrebačkoj županiji s ciljem poticanja učenika na čitanje dječjih klasika i kreativno izražavanje. Namijenjen je učenicima od 4. do 8. razreda koji pod mentorstvom nastavnika likovne kulture, učitelja razredne nastave ili knjižničara stvaraju likovna djela prema zadanom književnom djelu. Nakon odabira najboljih radova slijedi izložba u knjižnici. Ukratko, tako o projektu kažu njegovi tvorci iz Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću.

Ove godine tema je bila omiljena dječja knjiga “Pipi Duga Čarapa”. To je bio posao za našu učenicu Armelu koja često svoje slobodne sate provodi u knjižnici, uvijek nešto crtajući ili izrađujući (kad napiše zadaću, naravno). Armelu ne treba nagovarati na crtanje, dovoljan je bio samo knjižničarkin prijedlog. I, tako je, malo po malo, nastala njena slika Pipi koju je prosudbeno povjerenstvo uvrstilo u postav izložbe. Svečano otvorenje u Gradskoj knjižnici u Zaprešiću bilo je u utorak, 18. listopada u 17,00 sati. Knjižnica je bila puna mladih umjetnika i čitača koji su došli vidjeti najljepše radove, a među njima pronaći i svoj.

Na otvorenju su bile Armela i njena mama i, kako obje kažu, baš su se lijepo provele.

Ako vas ovih dana put nanese u Zaprešić, posjetite i vi izložbu. Pipi Duga Čarapa će sigurno svakog vratiti u djetinjstvo i izmamiti osmijeh na lice.

Bravo, Armela!

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka