CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). (https://cuc.carnet.hr/2022/o-konferenciji/)

Nakon pozitivnih ocjena Programskog odbora, u program Konferencije uvršteno je interaktivno izlaganje Maje Knez Vranić, učiteljice Engleskog jezika i Blanke Špeglić, školske knjižničarke pod nazivom „eTwinning – digitalnim alatima do boljeg znanja“. U predavanju su predstavljeni projekti u koje su bili uključeni naši učenici u prošloj školskoj godini te razni digitalni alati koje smo koristili na eTwinning platformi.

Sudjelovanjem u eTwinning projektima naši učenici imaju prilike upoznati vršnjake iz raznih europskih zemalja, njihove običaje i kulturu. Rješavanjem različitih projektnih zadataka učenici razvijaju jezične kompetencije, suradnju i kreativnost, a izradom digitalnih materijala kojima predstavljaju svoje radove jačaju vlastite IKT kompetencije.

Ovo izlaganje dio je diseminacijskih aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta „III – Improve, Include, Internationalize“.

Blanka Špeglić, šk. knjižničarka

Maja Knez Vranić, učiteljica EJ