U Mjesecu hrvatske knjige naši učenici predmetne nastave sudjelovali su u kvizu za poticanje čitanja „Nije lako kad si mlad“ koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Za sudjelovanje u kvizu trebalo je pročitati knjige Pošta za Li, Krive su seka i seka te Oblak čvoraka naših poznatih autora Elizabete Končić Trlek, Zorana Pongrašića i Ivane Šojat ili pretraživati ponuđene internetske izvore o piscima, knjigama i određenim pojmovima vezanim za ova tri romana.

Od svih sudionika iz naše škole, kao predstavnica je odabrana Jana V. Svečana završnica kviza održala se u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Jana i njena prijateljica Magdalena, u pratnji školske knjižničarke, prisustvovale su programu u kojem su o svojim knjigama pričali autori Zoran Pongrašić i Elizabeta Končić Trlek. Slušali smo i recenzije dječjih knjiga koje su priredili učenici u suradnji s Knjižnicom Dugave, a kroz cijeli program ispreplitale su se plesne točke plesača zagrebačke Sportske gimnazije.

Najnapetije je, naravno, bilo izvlačenje nagrada, ali tu nismo imali sreće. Ipak, Jani i Magdaleni će u sjećanju ostati zanimljivo druženje uz knjige, izlet u Zagreb u prelijepu zgradu NSK, kao i šetnja gradom nakon završnice kviza.

Blanka Špeglić,

školska knjižničarka