Učenici svih razreda naše škole u Pisarovini te područnih škola u Bratini i Donjoj Kupčini posjetili su 16. veljače 2023. godine Kazalište Škrabe u Jastrebarskom i pogledali predstavu „101 dalmatiner“. Predstava je nastala prema tekstu Nine Škrabea (prema predlošku romana Dodie Smith „Sto i jedan dalmatiner“), a u prošloj godini pogledalo ju je više od 3000 gledatelja. Zaista je bilo krajnje vrijeme da je pogledamo i mi! Za to se pobrinula Općina Pisarovina koja je svim učenicima naše škole poklonila ulaznice za predstavu. Zahvaljujemo Općini i gospodinu Tomi Kovačiću, načelniku Općine na tom velikom poklonu za naše učenike.

   U ovoj predstavi o ljubavi, obitelji i prijateljstvu smo uživali, nasmijali se, zapjevali, ali i strahovali nad sudbinom malih psića i njihovih roditelja Ponga i Perdite, tj. Paška i Pere koje je otela zločesta Cruella de Vil . Avantura je na kraju sretno završila i 101 dalmatiner bio je spašen i siguran u svom domu.

   Predstavu izvodi kazališni ansambl sastavljen od 60-tak glumaca i glumica (od 4 do 25 godina). Mislimo da su svi odradili odličan posao i veselimo se njihovim novim projektima!

   Veselimo se i našem sljedećem odlasku u kazalište u neku novu kazališnu avanturu!

Danijela Kordić, prof. hrvatskog jezika