OŠ Milana Langa iz Bregane bila je 10.ožujka domaćin Županijskog natjecanja „Čitanjem do zvijezda“. Na natjecanju je sudjelovalo 26 škola iz Zagrebačke županije.

Za natjecanje je bilo potrebno pročitati tri knjige: Zvijer iz Buckinghamske palače, D. Waillamsa, Princ Pekinezer u službi Njezina Veličanstva, K. Mikulana i Sherlocka Holmesa: Grimiznu istragu, Sir A. C. Doyla. Samo natjecanje se sastoji od dva dijela: kviza znanja i kreativnog uratka ( tema: Volim London).

U kvizu znanja tri predstavnika pojedine škole rješavaju test, a u kreativnom uratku učenik/ca prezentira svoj likovni rad.

Učenice 6.razreda (Ana T., Anja R. i Stella M.) pisale su test znanja, a Katja R. predstavljala  je svoj kreativni rad.

U kvizu znanja naše su učenice (Ana, Anja i Stella) osvojile sjajno 2. mjesto pa tako odlaze na Državno natjecanje u Čakovec u mjesecu svibnju.

Učenice su dobile priznanja i nagrade, a da će im cijeli događaj ostati u lijepom sjećanju doprinio je i književni susret s književnicom Sanjom Pilić koja se družila s natjecateljima u predahu dok su se čekali rezultati natjecanja.

Ana je pred Sanjom Pilić i svim natjecateljima izvela i monolog prema njenom tekstu s kojim se predstavila na smotri Lidrano. Književnica Sanja Pilić je bila ugodno iznenađena Aninom izvedbom.

Zahvaljujemo OŠ Milana Langa iz Bregane, njihovom ravnatelju, gospodinu Igoru Matijašiću i knjižničarki Ivančici Huđek te našoj knjižničarki Blanki Špeglić na odličnoj organizaciji cijelog susreta.

Cijeli događaj popratili su mediji grada Samobora o čemu možete više pročitati na poveznicama:

http://www.samoborskiglasnik.net/kult.asp?datum=20230311#3624

Danijela Kordić, učiteljica hrvatskog jezika