HIPPO Olimpijada iz engleskog jezika najveće je svjetsko natjecanje te vrste koje se provodi u više od 50 zemalja diljem svijeta. 
Glavni organizator ove jedinstvene olimpijade je međunarodna neprofitna organizacija Global Hippo Association osnovana 2012. godine sa svrhom promicanja važnosti učenja engleskog jezika. Olimpijada za cilj ima poticanje na natjecateljski duh među mladima diljem svijeta koji pokazuju interes za engleski jezik, njegovanje međukulturalne razmjene, toleranciju, stvaranje prijateljstava te jačanje suradnje među učiteljima. Natjecanje se organizira u tri kruga – školska razina, državna razina (polufinale) i međunarodna razina (finale) koja se tradicionalno održava u Italiji. 
Izlučni krug međunarodnog natjecanja – HIPPO English Language Olympiad – English Without Borders u poznavanju engleskog jezika održao se u našoj školi, u petak, 17. ožujka. Sada već četvrtu godinu zaredom učenici razredne i predmetne nastave iskazali su interes i hrabrost te testirali svoje jezične vještine. Izlučni krug testiranja sastojao se od dva dijela – čitanje s razumijevanjem i uporaba jezika  a težina testova primjerena je dobi učenika.  

Sudjelovalo je 27 učenika od 2. do 7. razreda. Testiranje su provele učiteljice engleskog jezika – Ksenija Družić i koordinatorica natjecanja Maja Knez Vranić.
S nestrpljenjem čekamo rezultate i nadamo se sljedećem krugu natjecanja! 

Maja Knez Vranić, učitelj mentor EJ