U petak, 5.svibnja 2023. godine u srcu Međimurske županije, gradu Čakovcu, održana je Nacionalna razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“.

Domaćini natjecanja bile su Srednja škola Čakovec, III. Osnovna škola Čakovec te Graditeljska škola, a organizator natjecanja bilo je međimursko Knjižničarsko društvo.

Natjecanje je međunarodnog karaktera budući da su na njemu, osim učenika iz svih županija Lijepe Naše, sudjelovali i učenici iz susjednih država (Slovenije, Mađarske i Srbije).

Na natjecanju je prvi put (zahvaljujući odličnom plasmanu na županijskoj razini natjecanja) predstavnike imala i naša škola. Ana T., Stella M. i Anja R. činile su ekipu koja je branila  boje naše škole u kategoriji kviza znanja.

Nakon pisanja ispita (dok smo čekali rezultate), turistički smo obišli Čakovec – grad Zrinjskih i upoznali se na književnom susretu s književnikom Krunoslavom Mikulanom i njegovim pekinezerom Princom, koji je glavni junak jedne od knjiga koje smo čitali za ovo natjecanje.

Slikanje je bilo obavezno!

(K. Mikulan nam je u povjerenju otkrio da je već napisao i drugi nastavak knjige o Princu tako da nestrpljivo očekujemo njezino objavljivanje!).

Naša ekipa je postigla rezultat kojim smo jako zadovoljni (osvojili smo 10. mjesto u konkurenciji 38 učeničkih ekipa).

   Potaknuti ovim nezaboravnim iskustvom, s nestrpljenjem čekamo nove naslove u sljedećoj sezoni „Čitanja do zvijezda“, nadamo se našim novim uspjesima i novim knjižnim prijateljima s kojima ćemo letjeti prema zvijezdama.

Danijela Kordić, učiteljica hrvatskog jezika