Učenici Foto grupe i voditeljica Jasna Perić, prof. talijanskog jezika marljivo rade posljednje dvije godine kroz svoju izvannastavnu aktivnost. Često su sudionici raznih foto natječaja i gotovo uvijek imaju zapažene i nagrađivane radove. Ovaj put svoj su rad predstavili na izložbi u školskoj knjižnici. Tema izložbe je flora i fauna našeg kraja pa izložene fotografije pokazuju biljke i životinje koje naši učenici viđaju u svojim dvorištima, šumarcima, putem do škole ili šetnjama s obitelji i prijateljima.

Na otvorenje izložbe u školsku knjižnicu pozvali smo uvijek nam drage goste – boravkaše i njihovu učiteljicu Milianu. Nakon knjižničarkinog pozdrava i uvoda, voditeljica Foto grupe ispričala je djeci ponešto o samim fotografijama i Međunarodnom danu bioraznolikosti.

Malim koracima i velikim očima naši najmlađi učenici su proučavali što se na fotografijama može vidjeti: naša prijateljica roda, sramežljivi daždevnjak, slatko pile, ljuta osa, gljive raznih boja i oblika te biljke u igri svjetlosti i vode.

Dođite i pogledajte i vi! Izložba će biti otvorena do kraja nastavne godine.

Jasna Perić, prof. talijanskog jezika i Blanka Špeglić, šk. knjižničarka